9 oktober 2017 / by Mark Lindeman

Voor wie niet alléén gelooft in succesverhalen

De economie draait weer op volle toeren. De consumptie neem toe en we durven weer wat meer geld uit te geven. De financiële crisis is voorbij en de meeste problemen lijken we achter ons gelaten te hebben. Maar er is meer gaande. We zitten in een tijd waarin veel technologische ontwikkelingen hun plaats nog moeten vinden in ons leven en omgeving. Blockchain en Internet of Things bijvoorbeeld snellen ons vooruit en werpen vraagstukken over de consequenties voor ons leven over ons uit.

Voor wie niet alléén gelooft in succesverhalen

Meestal gaat het niet eens om de technologie zelf, maar om de implicaties van innovaties voor de wijze waarop we met elkaar samenleven en -werken. Technologische innovatie houdt veelal in dat we op een andere manier zullen gaan samenwerken. Op individueel niveau binnen bedrijven, maar ook tussen bedrijven en bedrijfstakken.

We lezen in de media veel over deze nieuwe ontwikkelingen. Maar alleen de succesverhalen.
Je kunt je afvragen of deze verhalen dienen om de eigen naam over de bühne te krijgen of dat het organisaties al daadwerkelijk helpt om hun businessmodel te transformeren naar de 21e eeuw?

Is falen dan niet een integraal onderdeel van vooruitgang? Van innoveren en veranderen? En van het leven? Vaak zien we pas waar de doorbraak zit doordat iets mis gaat. Vervelend op het moment dat het gebeurt. Toch blijkt achteraf vaak pas het nut ervan. Herkenbaar?

Voor ons wel. Met onze klanten zoeken en realiseren wij graag vernieuwende samenwerkingen tussen organisaties. Met twee benen op de grond. En focus op haalbaarheid en resultaat. In nauwe samenwerking met elkaar, ook als het mis dreigt te gaan. Want in een goede samenwerking deel je succes én falen. We hebben daarmee met onze klanten al mooie resultaten geboekt.

Wat is jouw idee? Hoort falen niet gewoon bij innoveren en veranderen als voorwaarde voor succes?

Wil je meer weten over ons werk, kijk dan eens op onze vernieuwde website. En wil je eens sparren over de learnings die we hebben opgedaan, dan drinken we graag een kop koffie met je.